Керівник одного з КП міськради попереджений про підозру в недбалості

Фото: Slava Mavrichev/Facebook

У справі про загибель 14-річного підлітка в містечку для переселенців на проспекті Льва Ландау, що тягнеться із березня 2017 року, з’явився новий підозрюваний. У службовій недбалості підозрюють керівника одного з комунальних підприємств Харківської міськради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

В ході розслідування, проведеного Слідчим управлінням обласного главку поліції, було встановлено, що цей керівник “не виконав всі дії по забезпеченню архітектурно-будівельного контролю на земельній ділянці, переданій у користування комунальному підприємству”.

Правоохоронці вважають, що він “допустив подальше використання воріт для міні-футболу, встановлених з порушенням правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд”. Внаслідок цього 5 березня 2017 року, коли діти грали у футбол, вітер повалив ворота на 14-річного хлопчика, який помер від отриманих травм.

Вчора, 12 травня, прокуратура вручила підозрюваному повідомлення про підозру за ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та звільнення із займаної посади.

За інформацією прокуратури області, підозрюваний – депутат Харківської міської ради VII скликання. Якщо його провина буде доведена у суді, то він може бути позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, у грудні 2019 року до суду було направлено обвинувальний висновок у відношенні директора підприємства-підрядника, яка порушила правила, які стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка (ч. 2 ст. 275 КК України).

Обслуговуванням містечка переселенців на проспекті Льва Ландау займається комунальне підприємство Харківської міськради “Харківспецбуд”, його директор – Богдан Долина.